top of page

Vind jouw privé paradijs op de Seychellen

 

De Seychellen bestaan uit 115 kleine, heel kleine en minder kleine eilandjes in de Indische Oceaan. Needless to say dat je op deze eilandjes bijna struikelt over de fabelachtige strandjes. Waar het water tegelijkertijd helder en diepblauw is, het zand koel en intens wit en dat geheel is gegarneerd met stylistisch geplaatste granietblokken en wordt tenslotte afgetopt met zacht wuivende palmbomen en ander tropisch groen.

 

Dat is natuurlijk allemaal heel mooi. Maar hoe fijn is het als je zo’n pareltje (even) voor jezelf hebt? Een privé paradijsje op de Seychellen? Daarom deel ik deze tip graag!

 

 

Reistip: eigen paradijs op de Seychellen

Verblijf je op het hoofdeiland Mahe, waar ook de hoofdstad Victoria is gevestigd, ga dan een dagje naar Beau Vallon of boek een hotelaan deze populaire kustplaats. Laat het strand van Beau Vallon voor wat het is en neem de weg die westwaarts gaat. Dit is prima te lopen! Vanaf het midden van de baai is het ongeveer een half uurtje lopen naar het pad dat naar het verborgen strandje leidt: Anse Major.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier laat je de geasfalteerde weg achter je en neem je het wandelpad. In een wandeling van ongeveer een uur kom je langs oude hutjes, klauterje over zwart graniet dat opwarmt door de zon en loopt je langs een prachtige kustlijn. Soms hoog boven het water, naarmate de eindbestemming dichterbij komt, dwarrel je weer langzaam naar beneden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het water is hier net zo helder, het strand net zo wit en de palmbomen die schuin over het strand hangen zijn bijna een cliché. Ga vroeg in de morgen, dan is de wandeltocht goed te doen en ben je absoluut de eerste die het pareltje deze dag aan doet!

 

Andere tips voor deze hike:

  • Neem voldoende water mee! Minimaal 1,5 liter per persoon voor deze wandeltocht. Liever ook nog een suikerbommetje zoals een flesje cola.

  • Routekaart of Lonely Planet met kaartje van het gebied

  • Wandelschoenen en slippertjes voor als je het strandje eenmaal hebt bereik

  • Mobiele telefoon en wat losgeld wanneer je terug liever met de bus gaat (let op: kan pas vanaf de geasfalteerde weg!)

 

 

 

Reistip: Naar het paradijs
bottom of page