top of page

Paramaribo in 1 dag

 

'Waar ga je?’ In Suriname is deze vraag bijna net zo belangrijk als de vraag wat je die dag tot dan toe hebt gegeten. Of ooit.

 Maar serieus, waar ga je in Paramaribo?

 

Reistip Paramaribo
9.30 uur

De ochtend is het beste moment voor culturele high lights nu de stad nog niet borrelt van de hitte. Het museum Fort Zeelandia (zondags gratis rondleidingen), het Presidentieel Paleis, de Palmentuin en het Onafhankelijkheidsplein zijn praktisch buren dus prima te doen in één ochtend.

Reistip Paramaribo
11.00 uur

Als de maag begint te pruttelen, is het tijd om via de Waterkant naar de Centrale Markt te lopen. Struin op deze grote deels overdekte markt langs de vele kraampjes door smalle voetpaden en sla hier vers fruit, en zelfgemaakte anti-muggenolie (houdt ook mensen op afstand) in. 

Foodtip: roti
12.30 uur

Een dag in Paramaribo is niet compleet zonder roti. De beste roti haal je bij Chris’ Rotishop, aan de Kwattaweg. Laat je niet misleiden door de plastic stoeltjes en felle tl-licht. Neem vanaf het centrum een PK-busje of pak een taxi. Exact adres heb je niet nodig, iedereen kent Chris. 

Reistip Paramaribo art gallery
13.30 uur

Ga met een PK-busje of taxi weer het centrum in en stop bij Readytex art 

gallery. Beneden een souvenirsshop, boven een gallerie voor bekende en minder bekende Surinaamse kunstenaars. Fijne bijkomstigheid: airco. 

Reistip Paramaribo t Vat
15.00 uur

Even niets. Strijk neer op het terras bij ’t Vat voor een djogo (bier) of een heerlijk 

markoesasapje. Enjoy vanaf de plastic rode kuipstoeltjes het relaxte tempo van de kleine hoofdstad. 

Foodtip: paramaribo
19.00 uur

Paramaribo heeft een aantal mooie restaurants. De Garden of Eden hoort zeker bij de top 3! Sfeervol ingerichte tuin, heerlijke thaise gerechten en een goede vibe. What more do you need?

bottom of page