top of page
5 high lights: Gambia


Het zal waarschijnlijk niet het eerste land zijn waar je aan denkt als het over Afrika gaat. Gambia is het kleinste land van het continent en heeft dan ook geen ruimte voor grote natuurparken waar de big five vrij kan rondhobbelen. Maar voor een korte trip van 8 – 10 dagen is Gambia zeker de moeite waard!

 

Gambia in 5 high lights:

 

Serrekunda

 

Reistip: serrekunda markt

Bezoek de kleurrijke, Afrikaanse markt van Serrekuna. Het is de grootste van het land. Koop wat fruit, maak een praatje met de verkopers en wees voorzichtig met fotograferen!

 

Abuko nature reserve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Abuko nature reserve is een klein maar mooi en groen natuurpark waar je te voet in een goed uur doorheen kunt lopen. Er zijn brutale aapjes, veel vogels en stukken moerasland die een mooi stilleven vormen.

 

Tanji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vismarkt in het dorpje Tanji is een absolute aanrader! Ga langs aan het einde van de dag wanneer de vissers terugkeren met hun vangst. Zoek een plekje tussen de mensen en zorg dat je de dragers niet voor de voeten loopt :)

 

Kunta Kinteh Island (James Island)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit eiland middenin de Gambie rivier is een werelderfgoedlocatie en een indrukwekkend stukje geschiedenis. Het eiland was uitvalsbasis voor de Engelsen die hun slaven hier tijdelijk onderbrachten, voor zij de grote oversteek zouden maken. Van het slavenfort is alleen een ruine over maar boet

 

Makasuto culture forest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een mooi ingericht park met vriendelijke gidsen. Je kunt hier door de mangroven varen, op bezoek gaan bij een 100-jarige bewoner die je toekomst voorspelt, vele vogelssoorten spotten en met een beetje geluk ook een nijlpaard. 

 

 

Restauranttips Gambia

En heb je genoeg domoda en chicken yassa gegeten in Gambia? Dan kan ik deze internationaal geörienteerde restaurants aanraden:

 

 

Tips en verder lezen Gambia - of meer van Afrika:

 

 

 

Reistip: Abuko, Gambia
Reistip Gambia
Reistip: james island Gambia
Reistip Gambia Makasuto forest
bottom of page